Sunday, January 29, 2012

Tuesday, January 24, 2012

T.R.U.S.T

TRUST is... believe in certain thing and uncertain thing.... DO NOT think lightly about trust..

Tuesday, January 17, 2012

Tersedar

Nak wat confession ney… Aku rasa tindakan ak untuk tidak menyukai org atas sbb kerana talking back… nak kata betul atau salah pun x tahu lah.. sbb ini semua bergantung kepada perspektif org… rasa itu kan subjektif… kita mana boleh expect semua org boleh suka ap yg kita suka… n ak telah ‘disekolahkan’ oleh kawan ak yg plg baik… member ak satu kehadiran rohani n terus menukarkan perspektif ak… Kata beliau ak tak bolehlah nak expect semua org boleh suka kiter n biarlah mulut terus berbicara asalkan kita tahu siapa diri kita… n jadilah diri sendiri… xkan kiter nak expect org x buat apa yg kita xsuka… jika beliau yg lain tak suka biarlah… biarlah menjadi berbeza… terimalah kebaikan n keburukan org seadanya… jika kita tak boleh terima kebaikan dan keburukan org len… macam mana org len nak terima diri kita seadanya…. Terima kasih kawan sbb menyedarkan ak… sedangkan diri sendiri kita belum tentu betul atau salah… selepas ni ak kene berani suka ap yg kita suka n tak suka apa yg kita tak suka… n terimalah baik buruk org seadanya…. Brlah org boleh terima kita seadanya… N persoalan ak seterusnya… ak jerk e ada masalah ini… br hr ney bila ak dengar masalah kawan ofis ak.. bra k sedar… bkn a sorang jer di dunia ini… jadi ak normal hahaha… n bila nak meneutralkan semula diri ak ney… buatlah baik ngan semua org… jgn piker sgt kalu org x suka or kutuk kita… asalkan kita tahu diri kita sendiri… n jgn sesekali buat org… nanti balasan nya kita tak tahu… Sekian… sesi muhasabah diri….

Tuesday, January 10, 2012

LEMONADE my FAV

actually... I LURVE LEMONADE.. so kami suker sbb satu dept.. skang minum lemonade... n berkuat kuasa today lah.. sbb masa dlm training LSS today nampak Shu Yee punya LEMONADE ICE yg sangat sedap.. terliur.. so inilah hasilnya... kami satu dept.. skang minum lemonade for TEA TIME...

Kacang PooL

last sunday... my sis n brother in law.. balik JB... then.. otw home dia org balik beli KACANG POOL... SEDAP..SANGAT... SUKER... hehehe... saper balik JB lg.. kirim eh...

Selamat Pagi Cikgu!!!

Selamat Pagi Cikgu!!! Finally this year Danish Luqman dah going to SCHOOL.... hehe.. for 4 years kids like him... (actually he only 3 years and 1 month because his birthday on December).... one whole weeks.. tanya... Aman(Danish nickname at home... dah ader ramai kawan... jawapannya 2 jer... sbb dia ngan daddy either pun mummy.... But today dia dah start kene tinggal kat school tuh... area 12.30 pm parents dah boleh pick up... masa mula2 kene tinggal nangis... tp TEACHER bg pencil n kertas... terus diam... hahaha... tp first cikgu yg pujjuk.. dah jd FAV TEACHER... xmo teacher len... n now dier dah suke SCHOOL... n if dah kat umah tanya... mana galaxy tab? answernya.. pergi SCHOOL xboleh bawak.. hehehe... n aktivit terbaru suka tgok KUNGFU PANDA... sbb dlm laptop yg speaker rosak neyh... dier selalu ask.. TI JI (shortform Auntie Zie) mana alat yg boleh cucuk telinga tuh..(earphone)... hehehe... okay kecik2 dah tahu k.... masa first week tuh dier ader dmam gaks.. maybe x biasa bangun pg n need to shower..to go school...

Sunday, January 08, 2012

Lasagne Sardines

Another sardines.... try it out at offices...and the result "GREAT"

Sardines and capcicum French toasts

for BREAKFAST

Saturday, January 07, 2012

People full of suprises

Did you has listened on mentally abuse… recently I hear about it commencing on radio … but it’s factual… just we didn’t apprehend we did it… we didn’t realize we utter about a name either in negative and positive topic. Theoretically it can be pleasant if in encouraging topic. If it was contradictory topic and to make it ironically that person hear everything what you say. We didn’t mull over it because we didn’t discern that people heed it all… if we in that person shoes…should we take it as critics… or condemnation. If me as a name I believe it was critics when it was truth and I deem it was have good advantage itself. It was condemnation if the issue was humiliation, privacy, and not slightly facts and as addition that person who talks is someone can categorize as ‘suka jaga tepi kain orang’ and I believe every word he/she says had negative motive. The inquiry is... have you persistently been in that circumstances… truthfully yes, and I think most people out there once in that state. I think the diversity was the rejoinder to every condemnation. Either directly revulsion that person, battle back or gossip back about that person. My reply is… encounter back silently, for the reason that in the future the fact will reveal. And that individual will get their reprimand whichever at this instant or later on. That call globe of life. Maybe its not directly but in the different way. And now I want replied back to someone “Hye ‘person’… hope you in a fine condition for your own good. I’m here to say, I hear every word you said about me, I seize it not as critics but as condemnation basis on your tone of voice and the word that you say to your peeps… as I said before I will encounter back silently because I don’t want to be like YOU. Talk empty and spread it everywhere. I entitle you as germs. Thank You” Okay end here.

What Your Name Says About You

Monday, January 02, 2012

orchid

pagi ney lepas breakfast bermula projek new year mom... berbudi kepada tanah.. kami tanam orkid.. lallalaal.. antara penjayanya adalah aq mom n abg ngah... muler2 sapu bekas rumput yg br kene ptg semalam.. then seterusnya projek orchid...

Sunday, January 01, 2012

Ask me !!?

again... same question every year... azam!!!... deng2... jawapan selamat.. meneruskan azam thn lepas... next question.. WISHLIST 2012... 1. permanent job... lalalla...
2. oliday
n... others... lum pikir... lalallala

Welcome 2012

2011 love you like a love song 1

and now.. im here officially wanna wish gud bye to 2011 and welcome 2012.... another number change in my age... in the past of 24 years lady name Azah Halim... indahnya masa berlalu.. tanpa menyedari another yr had passed... thn 2011 peralihan dr student to workaholics... different sgt... bgun pagi... no more taking nap masa tengahari... no more baby its time to go to bed... my last year student yg agak ironi... i know what friends really are... another story of stepping back... mengingatkan kisah stepping back yg makan dalam tuh... kekadang ader effect till now... first.. skang ak BENCI ngan org yg indah dr rupa... biarlah org yg berlagak seia.. asalkan x kacau hidup org len... n biarlah ia menjadi kenangan n pelajaran... then membawa ht yg lara dengan airmata perpisahan... farewell with my classmates.. after 3 years bersama... ur the best.. ak dedikasikan vid vi bwh tuk kalian...